Closer to Nature, Closer to People

Over ons

Het Shimano Experience Center: ontstaan vanuit onze missie ‘Closer to Nature, Closer to People’. Een prachtige en unieke locatie waar de mens en de natuur centraal staan.
Het is een plek waar we iedereen in aanraking willen laten komen met de wieler en hengelsport. Of je nu beginnend of gevorderd fietser of visser bent, meer wilt weten over materialen, een nieuwe outfit nodig hebt of gezellig een kop koffie wilt drinken in onze coffeecorner... het kan allemaal.

Shimano Experience Center

Bezoek gratis het Shimano Experience Center en geniet van alles wat de mooie natuur van Zuid-Limburg te bieden heeft

Het Shimano Experience Center biedt je de mogelijkheid om in de omgeving de allernieuwste fietsen en hengels te proberen. Geniet van een dagje vissen aan onze Shimano visvijver of ga erop uit met een van onze nieuwste fietsen. Ook wanneer de weersomstandigheden niet helemaal mee zitten laten wij je op onze indoor simulatoren ervaren hoe het is om te fietsen of te vissen!

Events & Groepsactiviteiten

Jouw event op maat:
''van start tot finish''

Het Shimano Experience Center beschikt over 1200 vierkante ‘’eventmeters’’, verdeeld over 2 verdiepingen. Met ook nog meer dan 2000 vierkante meter buitenruimte zijn er tal van mogelijkheden in en rond het Shimano Experience Center. Door de flexibele mogelijkheden van onze ruimtes kunnen deze worden gebruikt als eventruimte of kunnen ze worden omgetoverd tot separate vergaderruimtes. Met een bar, lounge en keuken is het Shimano Experience Center o.a. geschikt voor presentaties, clinics, meetings, events & feesten; zowel openbaar als besloten. Jouw event op maat ‘’van start tot finish’’.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk ze hier.

Workshop

a Shimano Initiative.

Om ervoor te zorgen dat al ons testmateriaal in uitstekende staat is hebben we een eigen werkplaats ingericht. Hier zijn onze mechaniekers bezig om de kwaliteit van onze fietsen en materialen te waarborgen! Uiteraard helpen zij je graag met al jouw technische vragen. 

Bikefitting.com

Your optimal cycling experience.

Een goede fietspositie zorgt ervoor dat je kan genieten van elke kilometer die je rijdt! Onze collega’s van bikefitting.com zorgen ervoor dat je fiets volledig op maat wordt afgesteld. Klik hier voor meer informatie of plan meteen je online afspraak!

Sportinnovator

Shimano Experience Center; Certified Partner van Sportinnovator.

Sportinnovator is hét sportinnovatienetwerk van Nederland en heeft als doel het rendement van innovatie in de sport te vergroten en tevens bij te dragen aan een vitalere samenleving. In een landelijk netwerk van circa 20 Sportinnovator-centra werken sportorganisaties, bedrijven, kennisinstellingen en overheden samen aan baanbrekende innovaties die leiden tot meer sportdeelname, die (top)sportprestaties verhogen en die aanzetten tot een actieve leefstijl van de bevolking. Ook het Shimano Experience Center dragen bij aan deze doelstelling. Sportinnovator is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en wordt ondersteund door ZonMw.

Cycling Connects

3 landen, 1 fietsbeleving.

Cycling Connects verbindt 3 landen met 1 fietsbeleving: een bijzonder netwerk van fietsroutes door de Euregio Maas-Rijn met een diversiteit aan talen, culturen en landschappen. Een consortium van 12 partners uit Nederland, België en Duitsland werkt samen om de infrastructuur in het gebied te verbeteren, de verschillende internationale fietsroutes met elkaar te verbinden en de fietser optimaal te faciliteren met meer comfort, veiligheid en informatie. Met Cycling Connects ontdekt de fietstoerist een bijzonder grensoverschrijdend fietsnetwerk met mooie plekken om te ontspannen, eten, drinken, winkelen, overnachten en meer.

CyclingConnects is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit de Europese Unie, via het Interreg VA-programma Euregio Maas-Rijn. Daarnaast hebben ook de Provincies Limburg (NL en BE) en de Région Wallone een bijdrage verleend aan het project.

Het partnerschap bestaat uit: Gemeente Eijsden-Margraten (lead partner), Ville de Visé, Stadt Aachen, Gemeente Maastricht, Gemeente Voeren, Municipalité de Plombières, Gemeente Vaals, FTPL, SPW, VVV Voeren, Flanders Bike en Shimano Experience Center.

Voor meer informatie check: www.cyclingconnects.eu en www.interregemr.eu